Category: ‘Sport’

Träningsresa till Kanarieöarna

september 19, 2017 Posted by Admin

Som bloggrubriken lyder har jag blivit inbjuden till att följa med på en träningsresa till Spanien! Jag har länge velat åka utomlands för att träna med likasinnade men tillfället har aldrig dykt upp. Inte förrän nu! En gammal klasskamrat till mig från ekonomprogrammet hörde av sig då hon hade sett att jag gillade att löpträna. Hon och ett gäng vänner hade bokat in sig på en resa till Kanarieöarna där fokus är på både löpning och yoga. ”Svett och återhämtning” är ledorden på resan och det passar mig utmärkt. Jag gillar att ta ut mig helt under träning, men också att varva ner med ett yogapass emellanåt. Dock har jag ett litet problem då jag haft en hel del utgifter under senare tid, vilket gör att sparkontot ekar tomt. Jag kommer därför att ta lån per telefon för att kunna åka iväg. Det här är en resa som jag bara inte kan tacka nej till!

Löpare i solnedgången

Skydd på nätet

september 14, 2017 Posted by Admin

Under den senaste tiden har mitt bankkort använts flitigt online. Bland annat har nya löparskor inhandlats och jag har även betalat träningsresan som jag skrev om sist. Jag och vännerna diskuterade nyligen det här med säkerhet online. Förr var jag noggrann med att byta lösenord och logga ut från hemsidor, nuförtiden är jag slarvig av mig. Dock fick jag insikt i hur viktigt det är att skydda sig på nätet när en vän berättade om hur hans bankkonto hade tömts. Han hade skrivit in sina kontouppgifter på en något suspekt sida när han skulle köpa konsertbiljetter och det visade sig vara dumt gjort. Med den historien färskt i minnet tog jag mig i kragen och gjorde lite efterforskningar. Numera finns det bra säkerhetstjänster online och Här är Protectme en bra lösning. Det är en tjänst som bevakar dina online-aktiviteter och som larmar dig ifall något inte ser rätt ut. Det känns tryggt med ett vakande öga så att jag kan fortsätta mina shoppingturer på nätet.

Hand som håller i ett bankkort

God form!

april 23, 2017 Posted by Admin

Hallå!

Nu börjgbgar vinterträningen verkligen ge resultat och det märks när klimatet lättar lite. Det lönar sig att ligga i även under årets hårdare månader. Föredrar ju att träna utomhus så det känns riktigt gött nu när solen tittar fram och snön har smält. Fick en anmälan till Göteborgsvarvet tillsammans med en kompis och det blir nog till och med av att vi kör ner och springer – tar en trevlig helg i Göteborg med alla andra galningar. En halvmara ska man ju klara av utan för mycket problem. Det finns också lösa planer på en cykelsemester, antingen söderut, på Öland eller kanske norrut så man kan kombinera det med fjäll och vandring. Blir att sätta cykelvagnar baktill och lasta med tält, mat och lättare campingutrustning. Sedan är det bara att hoppas på uppehåll! Det är ju alltid en risk när man planerar semester i Sverige. Nåväl, en utmaning i taget – i maj är det dags för Varvet!

Bil-fix och spring

december 14, 2016 Posted by Admin

Så var det dags att kika in på bloggen igen. Sedan jag skrev sist har jag hunnit köpa ännu en omgång hyacinter som nu står i sina krukor och doftar underbart. Måtte jag aldrig bli allergisk. Annars är det det vanliga stöket inför jul med julklappsinköp och sånt. Ja, och så fick jag lov att köpa en ny kamrem till bilen också mitt i allt. Även om jag ogillar såna där väntade utgifter, så finns det ju i alla fall ställen som har riktigt bra priser.

Nu ska jag faktiskt ut och springa i snön. Det är ett nytt intresse som jag tagit upp på senaste. Kanske blir det till och med något lopp till våren? Just nu går det väldigt bra i alla fall och jag blir snabbare och snabbare för varje gång. Det är en riktigt härlig känsla kan jag säga :-) Brukar ni som läser här träna något speciellt?

finnjul

Hej november!

november 22, 2016 Posted by Admin

Så var vi plötsligt inne i november och julen börjar närma sig. Det är galet vad tiden går fort egentligen? Tycker jag var här inne och skrev nyss och så var det en månad sen?Idag har jag i alla fall haft en riktigt härlig dag med fika på stan och lite shopping.

Förresten, apropå shopping: Snart är det ju jul och julklappstider. Som vanligt vet jag inte vad någon vill ha. Fast jag tänkte lite på det här med upplevelser. Kanske en sån där när man kör Ferrari? Jag tror det skulle passa min pappa. Eller så väljer jag något helt annat. Det finns ju massor av såna där upplevelsepaket man kan köpa nu för tiden. Jag tycker det känns lite kul att ge bort något sånt istället för typ strumpor. Fast det är klart, alla behöver ju strumpor.

Julen bjuder ju också på julblommor och som ni vet så gillar jag ju växter. Kan knappt vänta tills jag får ta in de första hyacinterna, de doftar ju så underbart. Kanske finns de att köpa redan nu förresten? Får nog bli en till runda på stan inom kort.

hyacinter

Pappa blev glad men avloppet geggade igen

november 20, 2013 Posted by Admin

Det blev ett gäng trisslotter till pappa på farsdag och det funkade, han blev glad, 120 kronor rikare och sen blev det stopp i avloppet, och hur gör man då med detta jo man ringer efter en spolbil som komemr fräsandes med en stor slang som de körde ner i avloppet och så var det bra med det. Kostade lite pengar förstås, så det blev inte så mycket kvar av den där trissvinsten. Men vi hade en trevlig eftermiddag och avloppsproblemen gjorde ju att vi fick något kul att prata om och vi kommer garanterat att komma ihåg fars dag 2013 för resten av våra liv.
Farsdagstårta En mumsig tårta gjorde ju inte saken sämre, allt gott och väl. Nu skall jag börja planera inför julfirandet!